Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Zelf DPIA’s eenvoudig
uitvoeren

Breng privacyrisico’s in kaart met een DPIA

Zelf DPIA’s eenvoudig
uitvoeren

 • Voldoe aan de AVG regelgeving
 • Voer gemakkelijk DPIA’s uit

Waarom DPIA

Online DPIA helpt je bij het identificeren en beoordelen van privacyrisico’s. Een DPIA is verplicht als je gegevensverwerking waarschijnlijk een hoog privacyrisico oplevert. Bescherm met dit instrument de personen van wie jouw organisatie gegevens verwerkt. Ons advies is om de gratis DPIA scan te starten. Om zo een betrouwbaar beeld te krijgen van de eventuele risico’s.

Voordelen van Online DPIA

Altijd up-to-date in regelgeving
 • DPIA update alarm
 • Direct juridisch advies
 • Bewezen tooling
Voorkom onnodige boetes
 • Probeer 7 dagen gratis, daarna €29,95 per maand
 • Onbeperkt DPIA’s uitvoeren
 • Maandelijks opzegbaar
Bespaar tijd
 • Gebruiksvriendelijk
 • Eenvoudig samenwerken
 • Veilige opslag van DPIA’s

online dpia

Andere tools

Gratis demo versie
Prijs
Pre-DPIA
Maandelijks opzegbaar
Up-to-date nieuws en updates

Wat maakt Online DPIA uniek?

Veilig

Deel je DPIA resultaten eenvoudig en veilig met je collega’s

 • Werk gestructureerd samen
 • Deel met collega’s zonder extra inlog
 • Al je DPIA’s veilig op één plek

Snel aan de slag

Bespaar tijd met het uitvoeren van een DPIA door geoptimaliseerde tooling

 • Maak gebruik van een geoptimaliseerde vragenlijst
 • Overzichtelijk en duidelijk
 • Tot 2x sneller klaar met het invullen van een DPIA

Abonnementen

KIES DEMO
KIES BASIS
KIES EXPERT

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik een DPIA invullen?

Een DPIA zal moeten worden ingevuld bij het verwerken van persoonsgegevens. Doe nu de gratis Pre-DPIA scan om een persoonlijk advies te krijgen!

PRE-DPIA

Zijn DPIA’s onmisbaar om te voldoen aan de AVG?

Eén van de verplichtingen van de AVG is het kunnen aantonen dat jouw bedrijf een passende gegevensbescherming gebruikt. Een DPIA kan gebruikt worden als sturingsinstrument voor deze verplichting.

ABONNEMENTEN

Heb je advies nodig bij het uitvoeren van een DPIA of wil je weten welk abonnement bij jouw organisatie past?

Neem dan direct contact op met onze product specialist.

CONTACT

Wat is een Data Protection Impact Assessment (DPIA)?

Een DPIA is een instrument dat bedrijven en organisaties kunnen gebruiken om de privacyrisico's van een bepaald project of proces te identificeren, beoordelen en minimaliseren. Het is een verplicht onderdeel van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voor bepaalde soorten verwerkingen van persoonsgegevens.

Wanneer is een DPIA verplicht?

Een DPIA is verplicht wanneer een gegevensverwerking waarschijnlijk een hoog privacyrisico met zich meebrengt voor de betrokkenen. Dit kan onder meer het geval zijn bij grootschalige verwerking van bijzondere persoonsgegevens, systematische monitoring van openbare ruimtes of profiling op grote schaal.

Wie moet een DPIA uitvoeren?

De verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens moet de DPIA uitvoeren. Dit kan de organisatie zelf zijn of een externe partij die is ingehuurd om de verwerking uit te voeren.

Hoe voer je een DPIA uit?

De DPIA bestaat uit een aantal stappen, waaronder het beschrijven van de verwerking, het identificeren van de privacyrisico's, het evalueren van de noodzaak en proportionaliteit van de verwerking en het vaststellen van de maatregelen om de risico's te minimaliseren. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een stappenplan opgesteld om bedrijven en organisaties te helpen bij het uitvoeren van een DPIA.

Moet een DPIA openbaar worden gemaakt?

In sommige gevallen moet de DPIA openbaar worden gemaakt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de verwerking een hoog risico met zich meebrengt voor de rechten en vrijheden van betrokkenen en er geen passende maatregelen zijn genomen om de risico's te minimaliseren. De Autoriteit Persoonsgegevens kan ook vragen om een DPIA in te zien bij een onderzoek of handhavingsactie.

Hoe vaak moet een DPIA worden uitgevoerd?

Een DPIA moet worden uitgevoerd voordat een verwerking begint. Als de verwerking verandert of er nieuwe risico's optreden, moet de DPIA opnieuw worden uitgevoerd. De Autoriteit Persoonsgegevens adviseert om de DPIA regelmatig te evalueren en bij te werken om ervoor te zorgen dat de verwerking in overeenstemming blijft met de privacywetgeving.

Let's connect

Vertel ons wat we voor je kunnen betekenen

*Met het invullen van het contactformulier geef je Blue Field Agency automatisch toestemming om via e-mail contact op te nemen en de contactgegevens tenminste 12 maanden op te slaan.